XA4 Kennisdag

XA4 kennisdag is een initiatief van José Pérez van Aken en Marianne Pérez van Aken van XA4 Ingenieursbureau. Het doel van deze dag is om samen met relaties kennis te delen bij een ondernemer die met ons mee wil delen in kennisoverdracht.

   

Hierna volgt er een overzicht van alle kennisdagen vanaf 2007:

  • 2013 Rf-technologies te Oosterzele in België
  • 2012 Alprokon en Buva beiden te Barendrecht
  • 2011 VanLien Noodverlichtingen te Barendrecht
  • 2010 RBOI Rotterdam te Rotterdam
  • 2009 Alcontrol te Hoogvliet
  • 2008 Xella te Vuuren
  • 2007 Buva te Barendrecht

7e Kennisdag op 19 september 2013 bij Rf-Technologies. Dit jaar een bijzondere kennisdag omdat wij te gast zijn bij een buitenlands bedrijf namelijk Rf-Technologies in Oosterzele te België. Ook dit jaar een thema over brandveiligheid met als onderwerp brandkleppen. José Pérez van Aken heette iedereen welkom en opende hiermee de zevende kennisdag.

   

   

6e Kennisdag op 27 september 2012 bij Alprokon en Buva. In tegenstelling tot de jaren ervoor bezochten wij twee bedrijven op één middag. Het thema waarvoor we dit jaar hebben gekozen was: brandveiligheid. De aanvang van de dag begon bij Buva met een inlooplunch. Daarna namen de gasten plaats in de presentatieruimte. José Pérez van Aken heette iedereen welkom en opende hiermee de zesde kennisdag.

     

Daarna nam Patrick Royers van Buva het stokje over van José Pérez van Aken. Zijn presentatie over de producten van Buva voorzien van praktijk voorbeelden leidde tot gespreksstof. Na de presentatie verdeelde de groep zich in drie groepjes en gingen verspreid de productiehal in. Hierin kon je de producten van Buva bekijken onder andere de brandwerende roosters.

   

De tweede presentatie was bij Alprokon die de middag verlengde met hun product: deurnaalden. De twee bedrijven Alprokon en Buva zijn buren van elkaar, zijn beiden gevestigd in Barendrecht en zij werken samen op het gebied van hun afzonderlijke producten. Bij de tweede rondleiding bij Alprokon konden we de producten zien, vanaf het maken van het product tot en met de verpakking van het product.

   

Het was een geslaagde kennismiddag omdat er discussies waren over herkenbare situaties op het gebied van brandveiligheid vanuit verschillende invalshoeken. Dit kwam naar ons idee door het gezelschap dat divers was: toezichthouders van een gemeente, medewerkers van een woningbouwvereniging en medewerkers van be-drijven die brandwerende systemen maken. Ook een groep zelfstandig ondernemers zoals: jurist Bouw- en Woningtoezicht, projectleider en adviseurs op bouwkundig gebied aangevuld met brandveiligheidsaspecten.

    En als laatste nog netwerken na een geslaagde kennismiddag.    

5e Kennisdag op 29 september 2011 bij VanLien Noodverlichtingen. XA4 en haar relaties waren te gast bij VanLien Noodverlichtingen te Barendrecht. Bij de kennis-dag waren 23 genodigden aanwezig. Wij werden hartelijk ontvangen bij VanLien door de directeur Sjaak Dane en Marco de Leijter, sales manager. De koffie en thee met een stuk vlaai stonden klaar in de ruimte die “Memphiszaal” heet. Dit verwijst naar het moederbedrijf  Thomas en Betts dat is gevestigd te Memphis in Amerika.

   Ontvangst

Frans Kevenaar, onze dagvoorzitter, begeleidde deze dag met in het programma twee verschillende presentaties en een rondleiding door de productiehal.

 

 

  Rondleiding

De presentatie van José Pérez van Aken over “Rookmelders, goed geregeld of juist niet?” had geen betrekking op het onderwerp over noodverlichtingen. Anderzijds was het wel een onderwerp inzake brandveiligheid. Zijn ervaring inzake een advies vraag-stuk over een draadloze rookmelder, dat eenvoudig leek, was in detail inge-wikkelde dan verwacht. Zijn informatie hierover wilde hij graag delen op deze kennisdag met andere adviseurs op brandveiligheidsaspecten. Bij dit onderwerp waren twee draadloze rookmelders beschikbaar gesteld door Hemmink om te verloten.

 De tweede presentatie  

Terwijl José Pérez van Aken zijn presentatie gaf over de draadloze rookmelder wer-den de luisteraars getrakteerd op heerlijke warme hapjes door Sjaak Dane. Marianne Pérez van Aken sloot de kennisdag af met het bedanken van de aanwezig-heid van de gasten, Frans Kevenaar, de dagvoorzitter, en de fotograaf Richard Hulshoff. Het was een succes volle dag door de gastvrijheid van VanLien.

 Hans Kevenaar, Marco de Leijster Sjaak Dane en Richard Hulshoff, allen bedankt voor jullie inzet en medewerking!

 Nog napraten

  Afsluiting

4e Kennisdag op 7 oktober 2010 bij RBOI Rotterdam. XA4 en haar relaties waren te gast bij RBOI Rotterdam. Het is een adviesbureau voor ruimtelijk beleid, ontwikke-ling en inrichting, gevestigd in Rotterdam en in Middelburg. Samen met Buro Vijn in Oenkerk vormen de bureaus de RBOI-Groep. De RBOI–Groep voert onderzoek-, advies- en ontwerpopdrachten uit op het gebied van ruimtelijke ordening en ruim-telijke planning en hiervoor van belang zijnde aangrenzende beleidssectoren.

Marianne Pérez van Aken vond het een geslaagde middag. Bij deze kennismiddag waren verschillende relaties aanwezig zoals juristen, architecten en adviseurs op gebied van bouw, milieu en civiel. De presentaties waren ook afgestemd op de groep van diverse disciplines. De gastsprekers hadden presentaties over “Ontwikkeling Keukenhof, “Wabo” en “Straks wordt het anders”.

3e Kennisdag op 8 oktober 2009 bij Alcontrol Labaroties in Hoogvliet.

ALcontrol Laboratories is één van de grootste onafhankelijke Europese laborato-riumorganisaties met meer dan 27 vestigingen, het hoofdkantoor voor continental business, bevindt zich in Hoogvliet. Het milieulaboratorium beschikt over een breed analysepakket en is onder andere geaccrediteerd voor analyses op matrices bodem, water, waterbodem, lucht, bouwstoffen, asbest, asfalt en AS3000.

Tot haar opdrachtgevers mag ALcontrol Laboratories vele milieuadviesbureaus, ingenieursbureaus, diverse overheden zoals ministeries, provincies en gemeenten, ook de industriële sector rekenen.

De rondleiding door het laboratorium. En onder de microscoop konden we asbest bekijken.

    

Op de kennisdag waren er drie gastsprekers voor het ochtendgedeelte. De onderwerpen hadden betrekking op asbest. De heer J. Nihot, commercial manager Nederland, gaf een presentatie over het ontstaat van asbest en waar het vandaan komt.

Bij deze dag waren er twee gastsprekers:

  • De heer H. Opstal van Best Opleidingen over ”adequaat handhaving asbest”.
  • De heer H. Heiliegers, van Milieu Adviesbureau Adverbo over de Nieuwstraat te Leidschendam-Voorburg.

2e Kennisdag in oktober 2008 bij Xella te Vuuren, gemeente Lingewaal. XA4 en haar relaties waren te gast bij Xella. Bij aankomst stond voor ons een heerlijke lunch klaar.

 Starten met een lunch

 De presentatie

 Rondleiding De fabriek    

1e Kennisdag in oktober 2007 bij Buva te Barendrecht. XA4 en haar relaties waren te gast bij Buva. Bij binnenkomst stonden er heerlijke belegde broodjes klaar. Voor deze dag waren er twee gastsprekers. José Pérez van Aken gaf een presentatie over energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Tussen de twee presentaties door kregen we een rondleiding door de productiehal. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

 Presentatie van Buva  Rondleiding  Presentatie José Pérez van Aken